Skolgården

Allmän park

Skolgården

Skolgården är ett grönområde omgärdat av flerfamiljshus vilket ger en lugn och trygg miljö. Skolgården är samtidigt en allmän park som renoverats och byggts om under läsåret 2019/2020.

Den 4 september 2020 var det högtidlig invigning av parken tillsammans med arkitekter från Funkia Landskapsarkitekter, representanter från Stadsdelen,Utbildningsförvaltningen samt skolans elevråd, personal och skolledning.

Mitt på skolgården ligger skolans idrottshall.

Information från Stockholm stad om parken

Parken bjuder på ett rikt innehåll

Här finns generösa ytor för lek för barn i alla åldrar med bland annat sandlåda, vattenlek, gungor, kojor, rutschkana, hinderbana och bollplan.

För de som vill ta det lugnare har parken sittplatser i både sol och skugga med nya parksoffor och bord, solsängar och hammockar.

Parken har en mångfald av blommor där flertalet växter i form av örter, bär och frukter går att äta.

Tillgänglighet och miljötänk har varit i ledande i utformningen av parken. Nu blir täppan uppe på höjden tillgänglig via ramp, det finns bänkbord med plats för rullstol och tillgänglig kompisgunga och sandlek.

Naturmaterial har använts i stor utsträckning och växter har valts som attraherar pollinerare så som humlor, bin och fjärilar. Här finns också en plantering som tar hand om regnvatten.

Observera att gräsytorna kommer vara avstängda för att det ska hinna växa sig frodigt och tåla trampet från många fötter.