Skolans historia

Karlbergsskolan invigdes hösten 1986, och tillhörde då Matteus rektorsområde. Arkitekt var Lars Furbäck. Birkaskolan tillhörde Karlberg 1988-1991, och Tomteboskolan 1987-1991 under Matteus ro. 1991 blev Karlbergsskolan en egen enhet. Benämningen ”Karlbergs skolor” användes fr.o.m. 1998 som ett samlingsnamn för Karlbergsskolan, Birkaskolan och Tomteboskolan.

Skolan var under 2006 sammanslagen med 4 stycken förskolor i Birkastan och hade då namnet "Karlbergs skola & förskolor". Genom nya politiska beslut separerades skola och förskola återigen och skolan tillhör nu Utbildningsförvaltningen, medan förskolan är kvar i Stadsdelsförvaltningen. Sedan 2006 heter skolan Karlbergs skola.

Skolan firade sitt 20-årsjubileum med elever, föräldrar och personal den 4 maj 2007. En förälder på skolan, Claes Dymling tog då fram en jubileumsskrift som gäller Karlbergsdelen av den nuvarande enheten. Fotografier har en skolgranne, Ulf Eliasson, bidragit med.