Gyllene Gaffeln

Barnens lunch tillagas i vårt eget kök. Karlbergs skola är en av skolorna på Norrmalm som har ett eget tillagningskök.
Vi använder 47% ekologiska råvaror. Vi erbjuder dagligen en grönsakssbuffe med minst tio olika sorter.
Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller matsedlar och användandet av salt och socker.

Matråd

Matrådsfrågor avhandlas på elevråd och skolråd där vår kökschef deltar.

Nöt-, mandel-, sesamfrö- och sojaförbud!

Vi påpekar att det råder förbud mot nötter, jordnötter, mandel, soja och sesamfrön på skolan. Förbudet innebär att maträtter eller bröd som innehåller nötter, jordnötter, mandel, soja eller sesamfrön inte får serveras i matsalar, finnas med i matsäcken, tas med som "godis" till skolan, klassfester, föräldrafika, möten, utflykter eller andra sammanhang. Förbudet ingår i ett förebyggande hälsovårdsarbete och motiveras av att det finns barn och personal som är allergiska mot dessa födoämnen. Allergiska reaktioner kan få allvarliga följder. Jordnötter är ingen nöt utan en baljväxt men reaktionerna kan vara lika kraftiga. Beslutet är fattat i personalgruppen efter samråd med skolhälsovården. Nämnda födoämnen får således inte förekomma på Karlbergs skola. Av hänsyn till barnens hälsa är det av yttersta vikt att förbudet respekteras!

Kökschef Peter Rylander
peter.rylander@stockholm.se

Om du har Instagram kan du följa oss på gyllenegaffeln.